איך תופרים כפתור במכונות תפירה ביתיות?

תפירת כפתור הינה פעולה די פשוטה אבל השימוש במכונות תפירה ביתיות יכול לסבך מעט את התפירה. לכן כתבנו עבורכם את המדריך לתפירת כפתורים במכונת תפירה ביתית

איך תופרים כפתור במכונת תפירה ביתית | טופף ויקטור

איך תופרים כפתור במכונת תפירה ביתית | טופף ויקטור

תפירת כפתור במכונות תפירה ביתיות  –  בחירה נכונה של סוג התפר ואז שימוש ברגלית ייעודית מאפשרים לתפור כפתור בצורה מדויקת, חזקה ואסתטית גם במכונה ביתית. בנוסף, אפשר להשתמש ברגלית לולאות שמגיעה עם כל מכונה כדי ליצור חור עבור השחלה של סרט או חבל דק

 
אחד היתרונות של מכונות תפירה ביתיות בא לידי ביטוי דווקא בפעולות יום יומיות. אם למשל מגלים שהכפתור נפל, לא אמורה להיות בעיה להפעיל בזריזות את המכונה הביתית ולתפור אותו בחזרה. את זה אפשר לעשות עם כל סוגי המכונות ובלי שום צורך בניסיון קודם. עם השנים, לומדים להכיר טוב יותר את המכונה וכך גם משלבים עוד פעולות מורכבות.

תפירת כפתור מתחילה בבחירת סוג התפר

לכפתורים לתפירה יש מיקומים שונים. לכן הדרך להשתמש בדגמים שונים של מכונות תפירה ביתיות בשביל לתפור כפתור היא קודם כל לבחור נכון את סוג התפר. את סוג התפר בוחרים לפי המקום של הכפתור על הבגד ולפי העובי שלו. אם לא בטוחים איזה סוג של תפר מתאים לכל סוג של בגד או כפתור, אפשר להתרשם מהמידע המופיע בספר ההוראות של היצרן. במקביל, יש מקום להתייעץ עם חברים ובני משפחה שיש להם את הניסיון הרלוונטי.

שימוש ברגלית ייעודית

לכל דגם של מכונות תפירה ביתיות יש רגלית ייעודית. תפקיד הרגלית הייעודית הוא לסייע לנו לבצע לולאות. מלבד יצירת לולאות רגילות, ניתן להשתמש ברגלית גם בשביל ליצור לולאת חור מנעול שטובה לבדים במשקל בינוני וכבד, לולאה לבד דמוי אור ולולאה עגולה. עם זאת, אין ספק שהפעולה הכי בסיסית של רגלית לולאות היא לאפשר תפירת כפתור.

תפירת כפתור במכונות תפירה ביתיות מאפשרות אסתטיקה, חוזק ודיוק

יש כמה פרמטרים שמאפשרים לוודא שהפעולה של תפירת כפתור בוצעה בצורה ראויה. ראשית, צריך לבדוק האם הכפתור חזק. כאשר הלולאה מספיק חזקה והכפתור נצמד לבגד, זה אומר שיש פחות סיכוי שהוא ישתחרר וייפול. כמו כן, צריך לבדוק את הדיוק: המטרה היא להשתמש בדגמים של מכונות תפירה ביתיות כתחליף לביקור אצל התופרת, לכן חשוב שהתוצאה תהיה מדויקת. לבסוף, אפשר להוסיף אל מערכת השיקולים גם את הנושא האסתטי.

התאמת סוג הכפתור לסוג הבגד

הפעולה של תפירת כפתור בעזרת מכונות תפירה ביתיות עלולה להסתבך אם מאבדים את האביזר המקורי. אם למשל לא מוצאים את הכפתור שנפל ולכן גם לא יודעים איזה סוג של לולאה או סוג תפר מתאימים עבורו, צריך יהיה לתכנן את התפירה מחדש. כמו כן, במקרים כאלה יש לדאוג לרכישה של כפתור נפרד. כאן החיסרון הוא שצריך להתאים את סוג הכפתור לסוג הבד, אך היתרון הוא שאפשר לשדרג את התוצאה הסופית.

מה ההבדל בין סוגי תפרים?

שלבים מתקדמים יותר של שימוש במכונת תפירה מאפשרים לבחור בין סוגים שונים של תפרים. אם שולטים במכונת תפירה, לא חייבים להיצמד רק לסוגים ספציפיים של תפרי כפתור וניתן לשלב ביניהם. בין היתר, השילוב המומלץ יהיה בין תפרי סאטן, תפרים פתוחים או תפרי אותיות. חוץ מזה, יש מכונות שבהן אפשר להשתמש בתפרי קווילט או בתפרים מיוחדים.

המלצות על תפירת כפתור

האמת היא שלא חייבים לנסות להתמודד לבד עם המטלה של תפירת כפתור. למרות שמדובר על משימה בסיסית ופשוטה יחסית, יכול להיות שתידרש תקופת הסתגלות אל מכונת התפירה הביתית. אז במקרים כאלה, מה שאפשר לעשות זה לצפות בסרטונים על שימוש בדגמי מכונות שונות ולקרוא מידע באתרי האינטרנט. לאחר מכן, משתמשים גם בספר הנחיות היצרן כדי לדעת באיזה סוג של שיטת תפירה להתמקד ואיך לבחור תפר.

טופף ויקטור מייבאים ומשווקים מכונות תפירה ביתיות היצרנים המובילים ביותר כמו ג’ק, ברדר וסובינה. בנוסף, אנו מוכרים אביזרי תפירה כגון כפתורים לתפירה, מחטים, מספרים לתפירה ועוד. למידע נוסף, ייעוץ או רכישה, הנכם מוזמנים ליצור קשר בטלפון 077-3167275

* לא נשתמש או נעביר את המידע האישי שלך

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע”מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 03-6884488